Mesyuarat Jawatankuasa Pengajian Fakulti Sains dan Teknologi Industri

26 Ogos 2024 I Bilik Mesyuarat Perpustakaan, UMPSA Kampus Gambang | 9.00 pagi -  Satu Mesyuarat Jawatankuasa Pengajian (SC) Fakulti Sains dan Teknologi Industri (FSTI) yang telah dipengerusikan oleh Prof.Ir. Ts. Ahamd Ziad bin Sulaiman, Timbalan Naib Canselor (Akademik & Antarabangsa) telah diadakan. Turut bersama adalah Prof. Madya. Dr. Aizi Nor Mazila binti Ramli (Dekan FSTI) Dr. Noram Irwan bin Ramli, (Pengarah Pusat Inovasi dan Daya Saing), Timbalan-timbalan Dekan FSTI, Ketua-ketua Program Prasiswazah FSTI dan Wakil pentadbiran fakulti.

Mesyuarat turut dihadiri oleh Panel Jawatankuasa Pengajian daripada wakil akademik dan industri bagi semua program akademik prasiswazah yang ditawarkan di FSTI. Panel Jawatankuasa Pengajian adalah seperti berikut:

Prof. Dr. Shuhaimi Bin Mustafa
Profesor
Fakulti Bioteknologi Dan Sains Biomolekul
Universiti Putra Malaysia (UPM)
Wakil Akademik : Program Bioteknologi Industri

Prof. Dr. Victor Hoe Chee Wai
Profesor
Fakulti Perubatan
Universiti Malaya (UM)
Wakil Akademik : Program Keselamatan & Kesihatan Pekerjaan

Prof. Dr. Rohana binti Adnan
Dekan,
Pusat Pengajian Sains Kimia
Universiti Sains Malaysia (USM)
Wakil Industri : Program Kimia Industri

Dato’ Muhtar Bin Hashim
Pengarah Eksekutif
Wakomas Chemical Sdn. Bhd.
Wakil Industri : Program Kimia Industri

Dato’ Dr. Shahrul Nizam Bin Omar
Pengurus
PBJV Group Sdn Bhd
Wakil Industri : Program Keselamatan & Kesihatan Pekerjaan

En. Lee Heng Yee
Pengarah Eksekutif
B-Crobes Group of Companies
Wakil Industri : Program Bioteknologi Industri

En. Siva Pragash Saba
Pengarah Urusan
Corroserv Sdn.Bhd.
Wakil Industri : Program Teknologi Bahan

Objektif Mesyuarat Jawatankuasa Pengajian ini adalah bagi mendapatkan input - input daripada persektif akademik dan industri bagi pencapaian pelajar secara tahunan di FSTI dan membincang hala tuju program dan kurikulum selaras dengan keperluan akademik dan industri. Di samping itu, menjadi platfom bagi memperluaskan jalinan kerjasama dan perkongsian pengetahuan antara universiti dan industri bersama Fakulti.