Kursus Penyediaan Dokumen dan Penilaian Spesifikasi Sebutharga B dan Tender Fakulti Sains dan Teknologi Industri (FSTI) telah diadakan pada 22 Jun 2022 (Rabu) bertempat di Dewan Tun Teja 1 dan 2, UMP Kampus Gambang yang melibatkan seramai 35 orang staf FSTI yang terdiri daripada pelbagai skim iaitu skim DS, N, C dan Q. Objektif kursus diadakan adalah untuk kesemua staf FSTI yang terdiri daripada pelbagai skim ini dapat menambah ilmu pengetahuan, menghayati dan mengaplikasikan serta dapat mempraktikkan segala ilmu dan latihan yang diberi oleh penceramah jemputan dari Jabatan Bendahari iaitu Puan Norliza Binti Arshad selaku Pengurus Besar di Jabatan Bendahari.

Hasil maklumbalas daripada peserta yang hadir dalam kursus ini memberikan respon yang positif kerana kursus ini sangat relevan kepada setiap peserta. Menurut Puan Hairunnisa Binti Osman, Pegawai Sains berkata kursus-kursus ini sangat diperlukan secara berkala kerana setiap peserta boleh mengetahui perubahan-perubahan tatacara kewangan yang sedia ada dan dapat menambahbaik lagi ilmu yang segi ada berkaitan dengan pengurusan kewangan.

Pihak Pengurusan FSTI sangat berpuas hati dengan penganjuran kursus ini kerana telah mencapai objektif dan matlamat seperti yang telah dirancang.

Laporan disediakan oleh:-

Encik Zahiruddin Bin Mohd Zain, Unit Pentadbiran, Fakulti Sains dan Teknologi Industri

Gambar-gambar kursus:-